HTML

Camino

Mao kalandjai Kagylós Szent Jakab útján, 800km gyalogosan Spanyolhonban,

Friss topikok

Linkblog

17. nap (asszem)

2008.08.22. 14:26 :: Mao elvtárs

Megerkeztem Terradillos de Los Templariosba. Ez 9km volt mindossze, ennzit engedelyezett Sidney, az elozo albergue hospitaleroja (egyebkent brazil a srac). Befizetett vacsorara is, es mindennemu viszonzast merevenelutasitott. Ki fogom talalni, hogy halaljam meg. Reggel csinalt kotest a labamra.

Ahol most vagyok, nem olcso hely, de nagyon igenyes, szalloda szinvonalu, ingyenes a net is, es olcso az etel, raadasul foton jonak tunik. Itt ma mindenkeppen pihenek, ez a 9 km is harom oramba tellett.

Viszont azt hiszem rajottem, mire ez a lab problema. Meg nem tudom, igazam van-e, de ha igen, akkor meg tudom oldani es akkor az ut kesobbi rszein mar nem kell ezzel szenvednem (majd jonnek mas probatetelek...) Amugy mar tul vagyok a 400 megtett kilometeren, es lassan kezd lefoszlani rolam a kezdeti beidegzodesek jo resze. Azt hiszem, kicsit tobb ido kellett arra, hogy "ratisztuljak" az utra, mint masnak, es meg nem erzem teljesnek.

Az idot most nem szamolgatom, de lehet, hogy egy kicsit lemaradok. Ha igy lesz, meg kell fontolnom, el tudok-e gyalogolni Fisterraba vagy nem. A celom nem az, hogy elerjek oda, hanem az, hogy megtanuljam, amit az ut nyujthat, tehat az, hogy uton legyek. A lenyeg, hogy legkesobb 6-an kellene ahhoz Santiagoba ernem hogy Fisterra gond nelkul menjen, tehat 15 napom van a kb 350-380km-re (most nem tudom, pontosan mennyi az annyi), ami eleg, ha 25 megy maximum, de biztos kell meg majd pihenonap. Mindegy, ezen most nem gondolkodom, majd meglatom.

Jadeanyu: a Forras Eletkozpont tetszik. Igyekszem majd olyan kepeket is kesziteni, amit fel lehet majd hasznalni a promoanyagokhoz, honlaphoz stb.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr31627775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyukád 2008.08.22. 14:42:02

A növéred tegnap megnyugtatott, hogy ha rájösz hogy miért fáj a lábad, utána már könnyebb lesz, lelkileg kell tisztába tenni magad. Megtanitott arra is, hogyan segitsek neked itthonról. Én veled vagyok és küldöm amit küldenem kell, de azt hiszem Te ezt tudod. Látod mennyire hamar veszem észre ha irsz. Nem az számit hogy gyorsan túl legyél az úton. Sok puszim.

Eroszita · http://eroszita.blog.hu 2008.08.22. 16:26:58

Túl sokat foglalkozol a kilométerekkel. Emlékszel amikor a magas fűben feküdtünk és a csillagokat azon keresztül néztük. Éppen nem fekete fehér volt és orosz film...nem értem haza arra az időre, mikor szerettem volna, de akkor nem élem át ezt az élményt.
Ne a megtett utat számold, hanem az élményeidet! Azokat gyűjtögesd, vedd észre, éld át, raktározd. Emlékezz vissza mit meséltél a buszos Caminosokról. Ők nem tévednek el, nem fáj a lábuk, nem élnek át örömöt, bánatot - de a végén elérik az úticéljukat. Te melyik akarsz lenni?
Továbbra is szorítok, csak merj átélni és hagyd a fizikális célt meg magad előtt, de ne ragaszkodj hozzá "bokád árán is". :)

L.Ági 2008.08.22. 19:39:19

Kísértetiesen emlékeztet az út az Óz, a csodák csodájára...:) És boszikkal is el vagy látva bőven:)

Jadeanyu 2008.08.22. 20:16:50

Nem szeretnék túlságosan belemélyedni a bokadagadás rejtelmeibe, ez most a Te feladatod. De...nem állom meg, hogy mégis adjak kis útjelzőket, csak címszavakban, majd összerakod. A feldagadás az ödéma egyik formája. Felgyülemlett folyadék (= a lélek vize-lélek tartalmak szimbóluma) tolulása a lábban (mit is jelent az alsó régió - gyökerek). Nehézkes az elmozdulás, a láb inkább korlátozza az előrehaladást. Feloldása: stabilitás fizikai szinten, érzelmi szinten "leszállni a fellegekből", a "földi" problémák megoldásán dolgozni, a lelki feladatok jelentőségét inkább a földi dolgokban felfedezni, vagyis megtalálni a feladatod ebben a világban, biztos pontot találni, révbe érni.
Ennyi észosztás elég is mára. Ha újabb próbatételek lesznek, bár szerintem ez is bőven elég, csak szólj, tudod, minden fizikai tünet hátteréről órákat tudok beszélni :))
BC!

Mike 2008.08.22. 21:03:46

Szeva! Csak annyit szeretnék mondani, hogy az evéssel ne spórolj, mert legyengit. Felborul a szervezet egyensúlya, s a lábad is hamarabb megérzi ezt. Én "viszonylag" normálisan ettem (kis túlzással) és 5-6 kilót fogytam az úton. A viz a legfontosabb, de a sok üres viz sem igazán jó... Drukkolok neked...

Peredhil · http://pirateperedhil.blogol.hu 2008.08.22. 22:48:38

Telco remélem sok képet csinálsz, nagyon kiváncsi vagyok.
Amúgy meg nem tudom miért de mindig akkor jön rám a kajálhatnék mikor a blogodat olvasom. Talán mert minden hozzászólásban a kajálásról is szó van...
Nagyon durva, hogy még mennyi van hátra, de megcsinálod, csak a lábad legyen rendben.

Mondanám, hogy imádkozom érted, de ezen a túrán a te feladatod, hogy értünk imádkozz. :)
De azért megteszem én is...a lényeg, hogy egyben hazatérj.

Peredhil · http://pirateperedhil.blogol.hu 2008.08.22. 22:52:17

U.I.: És hogy az út elérje azt amire rendeltetett.

L.Ági 2008.08.23. 10:48:00

Nem, nem is az Óz, inkább Tim Burton Nagy Hala ugrik be...:) Lehet, hogy néha összefüggéstelen dolgokat írok, de mindig azt írom, amit éppen gondolok...és most épp ezt gondolom:)
Ahogy olvaslak, egyértelmű, hogy nem egy álomvilágban élsz,-nagyon is nem, ez látszik abból, ahogy megszervezted az utat, és még sorolhatnám...- Úgyhogy emiatt senkinek nem kell aggódnia. Egyszerűen ezt most így kellett tenned, és kész.A fizikai résszel nem vagyok tisztában, a fájdalom nagyon húzós lehet. Élhet valaki teljes,reálisan gondolkodó, tartalmas életet akkor is, ha néha "elszáll".A kettő nem üti egymást, sőt! Rengeteg erőt ad a folytatáshoz.És tényleg nem vagy lekvár, sem kisfiú:)

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.08.23. 18:36:40

Mike: ugy sporolok, hogy nem fizetek be a peregrinos menure, de azert a napi egy egesz kenyer mindig megvan, gyumolcs is jutott eddig (tenap ettem meg az utolso kortet, tiz napja szedtem, kellett neki az ido hogy megerjen). Ha epp akad valami extra, mint pl zarandoktasak foztje, vagy az apacak lakomaja Carrionban, magamba tomom, amit csak birok. Hihetetlen mennyiseg belem fer. :) AMirol lemondtam, a reggeli kave+peksuti, ehelyett az elozo naprol maradt kenyeret fejezem be vizzel, gyumolccsel, ha van. Napkozben nem vagyok ehes, ha megis, par falat keksz, gyumolcs, viz megoldja a gondot. Napkozben vasarolok, estere ott a friss kenyer es neha akad hozza ez-az, most pl paradicsom es sajt van nalam, meg egy tartalek doboz olivabogyo, de ha van konyha az adott szallason, szinte mindig talalok rizst vagy tesztat amit megfozhetek es leveskocka is van nalam, abba a lebe teszem a tesztat. Neha persze van egy kis extra, Burgosban tenyleg jol eltem es volt, hogy nagyon jo szendvicseket es gyumolcssalatat dobtunk ossze harom masik zarandokkal. A burgosi mozarellaszeru friss sajt fekete olivaval valami isteni. Ilyen, viszonylag olcso es egyszeru oromok adjak a mindennapok varazsat.
süti beállítások módosítása